REPUBLIKA E KOSOVËS MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Lajmet

Ministria e Bujqësisë mbi 50 milionë euro për bujqësinë në vitin 2019 2018-12-18 Prishtinë, 18 dhjetor 2018 - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, edhe gjatë vitit 2019, në forma të ndryshme do të vazhdojë mbështetjen e sektorit të bujqësisë dhe zhvillimit rural, por dy instrumentet më të rëndësishme të politikave të ministrisë do të jenë Programi i Zhvillimit Rural dhe Programi i Pagesave... më shumë
Sekretari Halimi: MBPZHR-ja investime në zhvillimin e fermave të vogla 2018-12-17 Prishtinë, 17 dhjetor 2018 - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim me Organizatën e Kombeve të Bashkuara për Ushqim dhe Bujqësi (FAO), kanë organizuar sot punëtorinë “Zhvillimi i kapaciteteve të MBPZHR –së për përmirësimin e komercializimit ndërmjet fermerëve të vegjël... më shumë
AZHB: Makineria bujqësore, pa numër serik nuk do të rimbursohet 2018-12-15 Prishtinë, 15 dhjetor 2018 - Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë (AZHB), njofton të gjithë fermerët përfitues të granteve investive, sidomos ata që në planet e tyre të biznesit kanë paraparë blerjen e makinerisë bujqësore, që të kenë kujdes të shtuar gjatë blerjes së tyre, pasi që disa prej këtyre pajisjeve janë... më shumë
Përftimet nga zhvillimi i agroindustrisë 2018-12-10 Pjesëmarrja e sektorit të bujqësisë në Bruto Prodhimin Vendor mbetet jashtëzakonisht e rëndësishme. Sektori i bujqësisë luan rol dominues edhe në punësim. Nga regjistrimi i bujqësisë i vitit 2014, llogaritet se në bujqësi janë të punësuar 86,620 persona me orar të plotë, prej të cilëve rreth 50% janë anëtarë të... më shumë
  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31