REPUBLIKA E KOSOVËS MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Ministri

Besian MustafaMinistër i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Besian Mustafa, u lind më 14.08.1984 në Prishtinë. Shkollimin fillor e ka mbaruar në SH.F.M.U. “Dardania”, në Prishtinë, ndërkaq shkollimin e mesëm në gjimnazin “Sami Frashëri’’ në Prishtinë dhe “Auburn High School” në ShBA.

Studimet bachelor i ka përfunduar në Universitetin La Roche në ShBA, në drejtimet financa dhe kontabilitet, ndërsa studimet Master në Universitetin e Qytetit në New York, ShBA.

Një profesionist i nivelit të lartë me përvojë si menaxher, drejtor dhe anëtar i bordeve të organizatave private, publike dhe jofitimprurëse për më shumë se 10 vite.

 

Eksperienca profesionale:

 • Drejtori i Përgjithshëm në Agjencinë për Investime dhe Përkrahje të Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA), 2015 - 2018;
 • Drejtor i Menaxhimit të Riskut, TEB, 2012 -2015;
 • Zëvendësdrejtor i Thesarit dhe Menaxhimit të Pasurive dhe Detyrimeve, TEB, 2008-2012;
 • Analist i Menaxhimit të Riskut, NLB Prishtina,2008;
 • Zyrtar i Lartë i Thesarit, NLB Prishtina, 2006-2007;      
 • Konsulent i jashtëm në UNDP dhe OECD, 2018;
 • Ligjërues në Universitetin Staffordshire në Prishtinë në lëndët: Menaxhimi e Riskut, Financat e Aplikuara të Korporatave, Kontabiliteti, Menaxhimi përmes Informacionit dhe Tregjet e Sigurimeve, 2013-2017;
 • Ligjërues në Kolegjin AAB në lëndët Analiza e Pasqyrave Financiare, Menaxhimi Financiar dhe Financat Ndërkombëtare, 2014-2015.


 

Emërimet Qeveritare dhe Bordet:

 • Kryetari i Grupit Negociator për Anëtarësimin në COSME në BE, 2017;
 • Koordinatori Kombëtar për Aktin e Biznesit të Vogël të Evropës, 2017- 2018;
 • Anëtar i Task Force për Reformat e Indeksit të Bërjes së Bankës Botërore, 2017- 2018;
 • Anëtar i Bordit dhe kryetar i Komitetit të Menaxhimit të Riskut të Fondit Kosovar për Garanci Kreditore, 2016-2018;
 • Kryetari i Bordit Mbikëqyrës të Parkut të Biznesit në Drenas, 2015-2018;
 • Anëtar i Grupit Këshillimor të Platformës, Ndërtimi i Ndërmarrjeve dhe Inovacionit i Ndërmarrjeve në Ballkanin Perëndimor, 2015-2018;
 • Anëtar i Bordit të Kosovo American Education Fund (KAEF), 2015-2018;
 • Zëdhënës në Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK), 2018- tutje.


 
Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të mbajtura më 6 tetor të vitit 2019 kandidoi për deputet,  duke rezultuar ndër 6 më të votuarit në listën e Lidhjes Demokratike të Kosovës.

 • H
 • M
 • M
 • E
 • P
 • Sh
 • D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31