MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Ministri Peci mori pjesë në Panairin Ndërkombëtar Bujqësor në Paris

27.02.2024

Prishtinë, 27 shkurt 2024 – Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci me ftesë të ministrit të Bujqësisë dhe Sovranitetit Ushqimor të Francës, Marc Fesneau, ka marrë pjesë në edicionin e 60-të të Panairit Ndërkombëtar Bujqësor të Parisit (Salon International de l'Agriculture - SIA) në Paris - Porte de Versailles.

Në kuadër të kësaj vizite, ministri Peci ka zhvilluar një takim me homologun e tij francez, Marc Fesneau, me të cilin kanë diskutuar për politikat bujqësore, strategjitë si dhe mundësitë e bashkëpunimit për të përmirësuar sektorin bujqësor.

Po ashtu, ministri Peci gjatë kësaj vizite zyrtare ka marrë pjesë edhe në diskutimin ministror që në fokus kishte temën "Ndryshimet klimatike dhe kushtet sanitare për blegtorinë”.

“Në diskutimin ministror, i cili është organizuar gjatë kësaj vizite, potencova rolin dhe ndikimin e faktorëve klimatik në sektorin blegtorisë, si dhe përpjekjet dhe idetë bashkëpunuese për të adresuar sfidat brenda këtij sektori”, ka thënë Ministri Peci.

Krahas pjesëmarrjes në panair dhe diskutimit ministror, Ministri Peci ka vizituar edhe Ekspozitën Ndërkombëtare Bujqësore, e cila shërbeu si një platformë për të eksploruar bashkëpunime të mundshme, për të ndarë praktikat më të mira, si dhe për të nxitur bashkëpunimin ndërkombëtar në fushën e bujqësisë. 

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31