REPUBLIKA E KOSOVËS MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Zv. ministri Demelezi merr pjesë në Dialogun e Pavarur të Kosovës për Samitin e Sistemeve Ushqimore 2021

13.07.2021

Prishtinë, 13 korrik 2021 – Sot gjatë ditës, zv. Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Imri Demelezi, mori pjesë në Dialogun e Pavarur të Kosovës për Samitin e Sistemeve Ushqimore 2021, i organizuar nga Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP).

Në fjalën hyrëse, zv.ministri Demelezi, theksoi se përmes instrumenteve tona politike, në koordinim dhe duke adoptuar politikat e Komisionit Evropian dhe të KB, FAO-së, të cilat do t’i ndjekim, do të kontribuojnë përgjithmonë në qëllimet tona të përbashkëta. Po ashtu shtoi se sistemi aktual ushqimor në vend, momentalisht nuk është sistem i qëndrueshëm dhe mirë i organizuar. Kjo gjë është dëshmuar kur globi u ballafaqua me pandeminë Covid-19. “Ne nuk duhet të pranojmë një sistem të tillë përderisa kemi potencial të madh (tokë cilësore dhe kushte agro-klimatike) dhe njerëz që janë të gatshëm të punojnë. Krijimi i një zinxhiri efikas të furnizimit me ushqim dhe një sistem i besueshëm ushqimor midis konsumatorëve dhe prodhuesve, si dhe zvogëlimi i hendekut për të siguruar ushqim të shëndetshëm për grupet e margjinalizuara është shumë e rëndësishme për të ardhmen e shoqërisë tonë.” ka thënë me këtë rast zv.ministri Demelezi.

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31