MINISTRIA E BUJQËSISË
PYLLTARISË DHE ZHVILLIMIT RURAL

Ministri Faton Peci në Tiranë: Do ta rrisim bashkëpunimin në bujqësi mes Kosovës e Shqipërisë

04.11.2021

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Faton Peci po qëndron për vizitë zyrtare në Tiranë. Gjatë kësaj vizite ai takoi homologen e tij, Ministren e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në Republikën e Shqipërisë, Frida Krifca.

Gjatë këtij takimi, të dy homologët bashkë-biseduan për mundësitë e thellimit të bashkëpunimit ndër-institucional, me qëllim të avancimit të politikave të duhura zhvillimore për sektorin e bujqësisë të të dyja vendeve. Gjithashtu, ministrat diskutuan mbi bashkëpunimin dypalësh dhe intensifikimin e mëtejshëm të marrëdhënieve që ekzistojnë midis dy vendeve tona.

Ministri Faton Peci theksoi se përmes shkëmbimit të praktikave më të mira të shtetit shqiptar dhe vendeve të rajonit, synojnë t’i përmbushin kushtet për akreditimin në IPARD të Agjencisë për Zhvillim të Bujqësisë në mënyrë që sektori i bujqësisë në Kosovë të jetë përfitues i fondeve të tilla zhvillimore.

“Gjatë këtij takimi bashkëbiseduam gjatë për mundësitë konkrete të bashkëpunimit institucional për arritjen e objektivave të përbashkëta, si dhe pashë nga afër një ndër historitë e shumta të suksesit, pikën grumbulluese të pemëve dhe perimeve në Lushnjë përfituese të fondeve IPARD, pronari i të cilit është nga Kosova”, tha Ministri Faton Peci. Ndër tjerash, në këtë takim u diskutuan edhe ide konkrete të mundësisë së aplikimit të projekteve të përbashkëta ndërkufitare dhe për këtë të dy homologët u dakorduan që të krijojnë grupe ekspertësh në nivel teknik dhe administrativ që të gjejnë modalitetet e rritjes së shkëmbimit tregtarë për prodhimet bujqësore dhe eliminimin e barrierave të panevojshme.

Nga ana e saj, Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca pasi falënderoi Ministrin Peci për vizitën, shprehi gatishmërinë para tij se do të vazhdojnë të mbesin të përkushtuar për të arritur objektiva që kanë për synim zhvillimin e bujqësisë, në mënyrë që produktet e dy vendeve të jenë konkurruese me ato të vendeve të zhvilluara evropiane.

Të dy ministrat u shprehën se do të përkushtohen në të mirë të zhvillimit të sektorit mes të dyja shteteve me qëllim që të jenë shembull i një bashkëpunimi të mirëfilltë rajonal.

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31