# mbylle
MBPZHR - Logo SHQIP | ENGLISH | SRPSKI
Qeveria e Kosoves - Logo
  MINISTRIA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  VIDEO GALERIA
  JAN SHK MAR PRI MAJ QER KOR GUS SHT TET NEN DHJ
  2010               3 9 5 3 2
  2011 1 1 9 6 10 9 5 6 5 9 5 7
  2012 2 4 7 10 4 11 7 1 4 8 5 6
  2013 3 9 4 1 3 7 2 2 1   2 1
  2014 1 7 2 1 1 2           4
  2015 14                      
  01 / 2015
Zvicra dhe Kosova thellojnë partneritetin në bujqësi
28.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi, ka pritur sot në takim ambasadoren e Zvicrës në Kosovë, Krystyna Marty Lang, me të cilën kanë biseduar për punën që po bëhet në zhvillimin dhe fuqizimin e mëtejmë të sektorit të bujqësisë, si dhe për objektivat e kësaj ministrie për mandatin e ardhshëm.

 më shumë ...
Masa të shumta përkrahëse për prodhuesit dhe përpunuesit e qumështit
24.01.2015

Për prodhuesit dhe përpunuesit e qumështit, sivjet Ministria e Bujqësisë do të rrisë përkrahjen përmes masave të ndryshme të cilat janë paraparë edhe në Programin për Bujqësi dhe Zhvillim Rural të këtij viti. Kështu është shprehur ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi, në takimin që e zhvilloi me përfaqësuesit e Shoqatës së Prodhuesve dhe Shoqatës së Përpunuesve të Qumështit.

 më shumë ...
Mbështetje më të madhe për fermerët e Rahovecit
23.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi priti sot në një takim kryetarin e Komunës së Rahovecit, Idriz Vehapi me të cilin ka biseduar për Programin për Bujqësi dhe Zhvillim Rural për vitin 2015. Ky program, tha ministri Krasniqi parasheh skema të reja të mbështetjes, por edhe rritje të mbështetjes për kulturat bujqësore që përkrahë MBPZHR-ja.

 më shumë ...
Do të rritet mbështetja për blegtorinë
23.01.2015

Përkrahja për sektorin e blegtorisë do të rritet gjatë këtij viti, me qëllim të shtimit të prodhimtarisë dhe cilësisë së prodhimeve blegtorale. Kështu ju tha sot Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi, drejtuesve të Shoqatës së Kultivuesve të Deleve dhe Dhive të Republikës së Kosovës.

 më shumë ...
Franca premton përkrahje për bujqësinë kosovare
22.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi zhvilloi sot një takim me ambasadoren e Francës në Kosovë, Maryse Daviet, me të cilën ka biseduar për prioritetet e MBPZHR-së për këtë vit dhe mundësitë e bashkëpunimit mes dy vendeve në këtë sektor.

 më shumë ...
Ministri Krasniqi takoi në Berlin homolgun gjerman, Christian Schmidt
19.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka takuar dje Ministrin e Ushqimit dhe Bujqësisë të Gjermanisë, Christian Schmidt në ceremoninë e hapjes së Forumit Global për Ushqimin dhe Bujqësi që po mbahet në Berlin. Në hapje të kësaj ngjarje, nga me të rëndësishmet në botë për bujqësinë, ka marrë pjesë edhe Kancelarja gjermane, Angela Merkel si dhe ministra të fushës nga vende të ndryshme të botës, por edhe shumë personalitete të ndryshme që merren me ushqimin, bujqësinë dhe ambientin.

 më shumë ...
Ambasadorja turke rithekson mbështetjen për bujqësinë kosovare
14.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka pritur sot në takim Ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Songul Izan, me të cilën ka biseduar për zhvillimet e deritanishme në sektorin e bujqësisë dhe prioritetet e kësaj ministrie në vitet e ardhshme.

 më shumë ...
Kosova dhe Shqipëria me standarde të unifikuara për produktet bujqësore
15.01.2015

Kosova dhe Shqipëria do të kenë certifikatë të njëjtë të produkteve bujqësore, por krahas kësaj do të kenë edhe marrëveshje të tjera konkrete bashkëpunimi në fushën e bujqësisë, me qëllim të krijimit të një tregu të përbashkët të produkteve bujqësore.

 më shumë ...
Ministri Krasniqi takoi drejtuesit e Federatës Sindikale të Bujqve
14.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka takuar sot kryetarin e Federatës Sindikale të Bujqve, Tahir Tahirin dhe drejtues tjerë të kësaj federate, me të cilët ka biseduar për projektet e ministrisë për këtë vit. Me këtë rast, ministri Krasniqi i ka njoftuar për së afërmi drejtuesit e federatës për prioritetet, të cilat do të përfshihen edhe në Programin për Bujqësi dhe Zhvillim Rural të këtij viti. Ai ka shprehur gatishmërinë e tij për të bashkëpunuar me secilën palë të interesit, gjithmonë duke pasur në fokus zhvillimin e bujqësisë dhe fermerin si përfitues kryesor.

 më shumë ...
Ministri Krasniqi bisedoi me verëtarët për prioritetet e këtij viti
13.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka pritur sot në një takim drejtuesit e Shoqatës së Verëtarëve të Kosovës "Enologjia", me të cilët ka biseduar për Programin për Bujqësi dhe Zhvillim Rural të këtij viti, si dhe për programin e përgjithshëm për këtë mandat.

 më shumë ...
Ministri Krasniqi takoi ambasadorin britanik Ian Cliff
12.01.2015

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi, ka pritur sot në takim ambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë, Ian Cliff, me të cilin kanë biseduar për proceset të cilat kanë ndodhur deri më tani për rimëkëmbjen e sektorit të bujqësisë, si dhe për objektivat e kësaj ministrie për mandatin e ardhshëm, me qëllim të fuqizimit të mëtejmë të këtij sektori.

 më shumë ...
Partneritet me OEK-un për zhvillimin e agrobizneseve
10.01.2015

Me përkrahjen institucionale agrobizneset vendore po arrijnë të zgjerohen e të modernizohen, duke ndikuar kështu edhe në shtimin e prodhimtarisë vendore, si dhe në rritjen e cilësisë së këtyre prodhimeve. E kjo përkrahje për agrobizneset përmes granteve investive, do të vazhdojë edhe gjatë këtij viti. Kështu është shprehur ministri i Bujqësisë, Memli Krasniqi gjatë një takimi me kreun e Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu.

 më shumë ...
MBPZhR-ja dhe BSPK-ja zotohen për thellim të bashkëpunimit
09.01.2015

Të gjithë mekanizmat sindikal në bujqësi që janë edhe të përfaqësuar nga Bashkimi i Sindikatave të Kosovës, do të jenë partner të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në realizimin e programit të kësaj ministrie për bujqësi. Kështu është shprehur ministri i Bujqësisë, Memli Krasniqi, gjatë një takimi me kreun e BSPK-së, Haxhi Arifin, të cilit i premtoi bashkëpunim në mënyrë që shoqatat sindikale të bujqve do të jenë gjithmonë nga partnerët kryesorë.

 më shumë ...
Kosova dhe Shqipëria me marrëveshje konkrete për forcimin e sektorit të bujqësisë
09.01.2015

Kosova dhe Shqipëria do të intensifikojnë bashkëpunimin në fushën e bujqësisë, duke e parë atë si një nga potencialet kryesore për zhvillimin e dy vendeve. Kështu u tha sot në takimin mes ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi, dhe ambasadorit të Shqipërisë në Kosovë, Qemajl Minxhozi.

 më shumë ...
  RAPORTE DHE PUBLIKIME
  Më shumë publikime  
  LIDHJET INSTITUCIONALE
Webmail  |  Set as Homepage  |  Autorët  |  RSS
Adresa: Rr. Nëna Terezë, 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel: 038 211 821
Të gjitha të drejtat e rezervuara © 2010 Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural